"Fjärilen är tillbaka...."

 
"Den gröna fjärilen e tillbaka...."

Ja, nu fattar ni säker nada, men nu är de bara tuta och köra med Veyboarden pluggandet.
Jag har nämligen fått till rätt drivrutiner som passar till de nya operativsystemet Vista.
Har varit så irriterande me "Veyboard not connected" meddelandet men nu e de löst!
så nu mera är Veyboardikonen grön istället för röd... JIPPIE!! 


Se upp för nu ska de skrivas!!!


Personlighetstest...

Hittade ett personlighetstest på internet, svarade på 41 fågor och nu vet jag man mer om mig (eller jag visst nog de mesta innan).. 

Personlighetstesten talar om vilka yrken personligheten lämpar sig för.
Tycker att de var hög tid att kolla nu vilket yrke jag är lämplig för, eftersom vi är i slutet på utbildningen. Vore ju trist om jag var ute och cyklade i val av utbildning..

Lustigt nog så var de mycket sammanträffande med tidigare arbetslivserfarenheter, intressen så jag är mycket nöjd av personlighetstestet tolkning av moa!!!Karolinas personlighetstyp:

Sällskapsmänniskor som älskar att roa sig. Deras goda humör smittar av sig på omgivningen. Lever för stunden och älskar nya upplevelser. Ogillar allt teoretiskt och opersonliga abstraktioner. Vill vara till nytta för andra. Tenderar att vara händelsernas medelpunkt i sällskapslivet. Förnuftiga och praktiskt lagda.


Karriärer som skulle kunna passa Karolina:


Skådespelare, konstnärer, säljare, lärare, personalvetare, socialarbetare, förskole- och dagispersonal, kläddesigners, inomhusdekoratörer, konsulter, fotografer, musiker! (ja e ju tondöv), personalchefer, kontorschefer, coacher, fabrikschefer, livsmedelsarbetare, receptionister, rekreationsarbetare, religionslärare.Ja inte e de väl helt galet!!! Foto, Kläder, Design tillhör ju en del av min intressen...
Gillar tolkningen, men saknar doch något som har med tolkning att göra.... De hoppas jag ju kommer att bli mitt kommande yrke!
 


Henke was in the city!

 Förra helgen begav jag mig till Gammliahallen..

De var dags att se ett spännande möte mellan Dalen- FC Helsingborg som har Henke Larsson på visit i laget.

Klart man ville se hur en stor fotbollstalang skulle  klara lira innebandy. Han kanske kan lära mig nå tricks, jag e ju avdankad fotbollsspelare som numerar litar lite innebandy.. *smile*
 
 

  


 


Nyårsslaget är närmar sig!!

Så var nyåret inne. (eller numera passerat)

Ett som var säkert visste jag.... Nyår 2008 skulle inte firas i city som tidigare år. Det blev istället att jag fick skåla in de nya året ute på landet. =)

- Började med vedeldat basufirande
- Trerättersmiddag som vi vi alla var delaktig i men ansvarade för olika rätter..   
- Spel
- Nyårskål
- Härlig underhållning av härliga människor.
Samt en härlig nyårsdag med prommenad i bitande kyla, skratt, Yatzispel och hembakt pizza.... Mums!!
Hmm hur var de nu vem var de som vann YATZI??!!!

En bild säger mer än tusen ord!!

Ojoj nu blev de lie bloggtorka här från min sida var inte meningen.

Som jag nämnt är ju fotografering och layout ett stort intresse. Jag har nu under julen uppdaterat mig till ett nytt bildprogram, som jag inte riktigt kan hantera. :( Men skam den som ger sig... (Har hört uttrycket att det är detta program som man aldrig lär sig) kan nog stämma eftersom de är Ooootroligt mycket att välja på. 
Efter att prova sig fram antalet gånger så har jag nu lyckats få till lite bilder som förklara vad jag sysslat med.
Nice day!!!

Jo och angående designcrashen som jag fick på min sida, berodde den på att  var jag lite klåfingrig, skulle nämligen visa en kompis som just starta en ny blogg hur man väljer de förvalda teman och layouter till bloggen. Själv råkade jag ju trycka på en sådan, så plötsligt var min blogg BLÅ, utan att jag sparat inställningarna.
Gahhh om de e en färg jag inte är förtjust i så är de blått!!!

Tyckte de var lika bra satsa på en ny layout när den ändå kraschat, var inte riktigt nöjd med den förra. Nu blev jag illa tvugen att lära mig lite om bildredigering för att få till en mera personliga stil, den är på godväg.

Layoutcrash!!

Nytt år ny anledning till att design om sin blogg...

De som vänta på nå gott....


Julafton

I år visste jag att julen skulle bli speciell.... eftersom tiden går.... Alla är tyvärr inte med oss längre vilket känns tomt... :( 
Andra är ute på stora äventyrsresor och jag glädjs med dem... =) följer dem på deras spännande äventyr från denna sida av klotet.

Eftersom vad jag visste vad som skulle komma...
Jo, en jul med mycket reducerad släktskara så har jag började jag med att skjuta upp detta med julen framför mig... (Jag gillar traditionellt julfirande m tjocka släkten som de brukar vara) 
Julklappsinköpen, Julstämmning, Julbak, Julpynt... Nja de har inte varit något jag längtat efter precis... ännu svårare att uppleva när vädret utanför inte påminner mig utan istället bjuder på SNÖÖÖ till SLASK på några dagar...

MEN.... så småningom infann sig även julstämmningen hos mig, jag fixade klappar bakade lite godis och fixade med julmaten... 

Blev en mycket trevlig jul med nära och kära.. ;)

Mycket trevligare än vad jag trodde den skulle bli....

Tack alla som var med och förgyllde en trivsam mysig jul med mig!

Under julhelgens lediga dagar så passade jag även på att hänga med på en skidtur... Ja, de var ju rena rama träningsläget därhemma....
Hann med en sväng iallafall.., självklart passade jag på att fota och föreviga turen....=)

Julkort

Måste erkänna att jag varit en storslarver även iår gällande julkortsutskick.....

Jag körde den lata stilen och mms:ade julkorten...
Ajaj  fy på mig... För de e så trevligt att få julkorten dimpandes ner i brevinkastet i väntan på.... julaftonen... De tillhör också jultraditionerna..

Mitt nyårslöfte blir att förbättra mig nästa år... då SKA julkorten SKICKAS ut!...

TACKAR för alla fina julkort jag fått...Dan före dan före dan....En strålande vacker dag....
Passade perfekt för en liten fotosession...
Passar på att visa upp bilder från 23/12 2008, man kan nästan tro de e en vårdag i mars april när solen liigger lågt och speglar sig mot vacker nysnö.
   

Vindarna vänder....

Dags att uppdatera er.... 
 som jag skrivit i tidigare blogginlägg är jag en person som tycker att julen SKA vara vit!!!

Har just i dagarna suckat efter att jag skulle missa den vita julen som jag hoppats på!! 

Då inser jag att hoppet inte är över än...
 

Fortsätter visa upp min adventljusstake (och visar även julblomma lever) för att sprida lite julstämmning även i "Kiwi land and down under.... 


För.... Under julklappsbytarkvällen DAN före DAN - före DAN före DAN söndagkväll även kallad fjärde advent.... vräker snön bokstavligt talat ner och förvandnar stan till en enormt vacker vinter -stad / -landskap

I LOVE IT!!!....

Dock lite dålig planering tycker jag, eftersom jag skulle upp i ottan bege mig till jobbet. Anade att stans gator inte skulle vara  tillräckligt  plogade för att ta sig fram smärtfritt på cykevägarna.
Bussarna ville inte riktigt heller stämma överens med mina sträckning och tider.
Så det blev en cykeltur i djupsnö. Gick att besegrar även det...Men det gick mycket TUNGT!!!  bra med extra tränging i juletider.

  
Efter en cykelfärd i djupsnö på oskottade cykelvägar 05.30
Väl framme så hade låset frusit (YES!!, vilken tur man  har...) fick svårt att låsa hojen. Var tvungenvärma låset (med frusna händer) så att snön som satt sig i låset skulle ge me sig..
Som jag sagt förut.. "Skam den som ger sig"

Men fick även positiva upplevelser av att slita me cykeln fram i djupsnö... fick skåda otroligt vackra vintervyer i orört vinterlandskap. När stan var inbäddat i tjockt vintertäcke...
 

Nu e ja gla igen...
I´m dreaming of a white christmas.... tralala la la la...