Ja de var en dag i Juni.. När sommaren var som bäst!!

Slutligen kommer en snabbgenom gång av en mycket händelserik månad.... 

Juni inleddes med "the last week" slutet är nära- vilket upplevdes med blandade känslor...
Bildförklaringar överst från vänster

1. Ankomst till Norrbyskär, sista tolkdagen hamnade vi här på Norrbyskär-"Skären som var världen" De ligger mycket sanning i de orden. Det är en ö med MYCKET historia Läs mer 
http://www.norrbyskar.se/

2. Norrbyskärs värdshus

3. Norrbyskär skola och kyrka. Gamla och fina byggnader. Finns även en bild infälld den visar från Noorbyskärs museum där de byggt upp en miniatyr av Norrbyskär.

4. Dagarna räknas ner Vuxendövtolkutbildningen Skriv och TSS tolkutbildningen nu är avslutad (Tänk att tre år kunde gå så fort!!)

5. Examensdag!!

6. Examensfika på skolan

7. TACK för blommorna och uppvaktningen på examensdagen.
Vidare åkte jag direkt till Stockholm för att fira examen. Där överraskades jag av en fotbollsbiljett.. TACK! PUSSS på dig! samt "systra mi" som smyckade mig.. =) 

8.Nationaldag i Stockholm och fotbollsfeber. Vi satt oss i ett soligt kungsträdgården och smakade på Stockholm http://www.smakapastockholm.se/, krögarnas matfestival där man kunde äta och dricka gott. Uppladning inför kvällens match... Gick sedan vidare upp på Kulturhusets takterass, skön servering och utsikt över Sergels torg.

9. Danskarna intog trappan vid Sergelstorg och värmde upp där inför matchen.. Kryllade av folk på stan denna dag.... 

10. Matchen, jag säger inte mer är så..... :( kvällen avslutades tidig :(

11. Vi mötte upp "systra mi" i Kungsträdgården där vi testade nya smaker , gick sedan vidare på TGI (Thanks god it´s friday-restaurangen) där jag avsmakade en god sommardrink.  Nu började de närma sig!!

12. BRUCE KONSERT!!
Middagen blev Spareribs och intogs på Texas Long Horn mycket gott och trevligt!!!

13. Åh.... Jag är lyrisk bara jag tänker tillbaka. Så mäktig konsert att vara på, jag är så gla för upplevelsen jag fick var med om.!!... TACK att jag fick följa me!!! PUSS!!
Tur jag fick vara där på söndagen. Bästa vädret,sista konserten och fick då höra "The river" (en av mina favoriter) den låten hade han inte spela de två tidigare kvällarna.
3h och 1min SUVERÄN underhållning!, en riktig liveartist!!

14. Recensionerna i Aftonbladet den 8 juni 2009,
- Ett,Två,Tre,Fyra... FEM GETINGAR
- Löjligt bra Bruce igen

15. Recensionerna i Expressen den 8 juni 2009
 - Makalöst bra Bruce!

16. Övre bilden...Åter till Umeå. Första dagen på sommarlovet. Sitter vid bryggan nere vid Nydalasjön och planerar och funderar över sommaren... Känner även på vattnet... KALLT!!
Nedre delen av bilden....Arbetsdag i stugan, Stugan skulle målas...  Den nya båten skulle sjösättas... De gick ju fint!!
Något som imponerades mig var Granen! den härliga färg som granarna befinner sig i  nu.
Årsskotten (längst ut på topparna) är så härligt limegrön medan övriga granen är mörkgrön.

17. Midsommar är här! Picknick på Gamlia området. Kransbindning och dans och sång. Mycket folk ifarten i det härligt soliga vädret.

18. Sedan drog vi oss till Berghem. Blev en kväll med mycket sång och dans. TREVLIGT!

19-20. Vinkraftverken i Holmsund. Mäktiga stolpar de där!!!

Ja de var allt!!
Nu har jag hunnit i kapp mitt liv litegrann...

Detta var alldeles för jobbigt så ska fortsätta med mer kontinuerliga inlägg.
Lovar hålla er uppdaterad om hur min sommar förtlöper...=)

Maj Maj måne... =)

Här kommer en summering av Maj månad...


Bildförklaring översta raden från vänster

1. Umedalens konstpark. På ett av konstverken har de placerat en häst högst uppe på skorstenen (se det inringade området), ser faktiskt riktigt roligt ut...(ja, hästen gnäggar också!!) Värt ett besök att kika omkring där i konstparken...

2. På ett annat av konstverken har de grävt ner badkar i marken. Ja, de konst! 
Läs mera 
http://www.gsa.se/umedalen_skulptur/katalog.html 

3. TSS-tolkningen har börjat på allvar nu ska vi ut på offentliga platser i Umeå och tolkträna. Spännande!! Först hamnade vi på Betelkyrkan i Umeå

4. Tolkövningarna avlöser varandra bilden visar när vi var på en Bongård och tolkade. Vi tolkade inte för kossorna ;D vi hade brukare med oss.Det ingringade på bilden visar att tolkningen sker mitt  ladugården bland kossorna, de var spännande tolkuppdrag. Kossorna var lika nyfikna på vår utrustnng som vi var på att se dem. I samma bild har jag två bilder infällda det är från bussutflykten som vi gjorde då vi stannade till på Älgfarmen i Bjurholm. där har de nyligen får trillingkalvar. Sååå söta!!!

5. Blodomloppet 2009 på upploppet....

6. Tolkövning på SVT-huset, detta är "Sverkers tunna (PLUS-tunnan)

7. Första Björken som jag såg mer utslagen. Fotot är från ca 20 maj 2009

8. Detta är också från vår bussresa vi stannade till utanför Nyåker. För att se Konstverk vs Rishög. Läs mer http://www.nyaker.com/stubbrike.htm 

9. Värmeböljan som kom i Maj, invgde balkongen med solstolarna. Blev även säsongs premiär på en uteservering. Nice=) Me like!

10. Brännbollshelg i Umeå och Nordic Rock på Kajen. Whitesnake spelade här i stan (enda Sverigespelningen :D) Helt grymt!! Tackar för en mycket bra konsert "David Coverdale m band" och ni andra som fixade denna kväll.

11.Brännbollslaget "Snowroller-Slagfelet" som tog  rekord i år. Vi gick vidare till Lördagens slutspel.:D Bra jobbat!!!

12. Ja var ju bara tvungen att lägga in en bild på mitt ny förvärv!! Suktade efter dessa söta Calou träskor redan förra våren/sommaren när jag sprang på dem i Skåne.  Så nu i Maj blev jag tvungen att slå till på ett par röda lackträskor med rosettknytning och vit sula. Urgulliga!!! och ursköna!! Så nöjd!!


Ja de var en snabb samanfattning av Maj....


Jo kom på att under min runda  konstnärsparken så premiärprovsmakade jag nya Magnumglassen "Temptation"-mörk choklad med brownie och vit choklad. 
Mitt betyg: Mycket god glass, kanske i mastigaste laget, blev mycket choklad. Även för dyr 22 kronor för en glass i lyxförpackning. Kan hellre slippa den lilla lådan den ligger i och få glassen billigare...  


Har även upplevt lite nostalgi nu i maj, när jag skulle slänga soporna så kom Hemglassbilen åkande in på vår gård. Kunde inte låta bli att köpa med mig lite glass hem. De var längesen jag shoppade av glassbilen. Vet inte när de var senast! men goa glassar var de... =) Har fortfarande några kvar.. :)


Ja har inte glömt er.... I´m back...

Jag har bara varit tvungen att prioritera annat en tid när de varit mycket.....

Här kommer en sammanfattning av min bloggsemester...

Ska förklara lite vad som hänt under tiden jag varit borta...

Bilderna högst upp från vänster...  

1. Har inte varit helt i toppform är ju den stora orsaken till att jag inte bloggat, jag har istället prioriterat andra saker framför bloggen. Har känt av stor press inför att utbildningen närmar sig sitt slut...Mars-april ar varit en tid med djupa dalar och några mindre toppar samt känningar av magkatarr... 

2. Syrran som smygsamt kommer med små kommentarer till mig ibland om att jag ska vara mer miljömedveten och sortera bättre. Passade på att intstallerade ett källsorteringssystem under min diskbänk som tack för att hon fick middag här. (jag har faktiskt varit ute efter ett sådant system själv)
Att handla mer ekologisk försöker jag också tänka på...

3. För ett år sedan var jag i Skåne på praktik fick se hela skåne under 5 veckors peioden. De var en fantastisk period att få uppleva våren i Skåne, lite skillnad jämfört med här i norr. Tankarna har funnits på Skåne emellanåt vilken blomstrande tid jag fick upplevda där.

4 Norrlänska våren hemma i byn 2009 vid älvskanten, just innan lövspricknngen kommit igång....

5. Kollat genom kort från sommaren ifjol, detta från en semesterresa jag och min kompis K gjorde 2008. Vad ska de bli i år??

6. Kollat upp med sommarjobb, sommaren 09 kan jag jobba kvar på mitt nuvarande ställe där jag vikarierar. Taktilt teckenspråk är de som behövs samt lite styrka...... GREAT!!

7. Dags för de årliga travdagen då V75 kom till stan i Umeå. Skål för att vårsolen sekn och gjorde dagen varm och skön. För hästarna lyssnade då inte på mig, rik blev jag ju iaf inte av att vara där.

8. Skev om vårtecken tidigare, här har vi annant slags vårtecken. ÖVERSVÄMMNING!!

9. Valborgsfirandet på Campusområdet här i Umeå med Studentkören, Eldshow, Underhållning och Marknad.

10. Mitt balkongtyg är monterat!! SNYGGT!!

11. Present till min vän som fyllde år (TE och vita cholkadpraliner) Är ju riktigt gott med en stor kopp varmt te för en frusen (som hon ofta är) samt att hon är tokig i vit cholkad. Varför inte unna henne alldeles egna chokladpraliner anpassde för henne..=)


Ja de var ju April månad i korthet... De kommer mera!!!