Maj Maj måne... =)

Här kommer en summering av Maj månad...


Bildförklaring översta raden från vänster

1. Umedalens konstpark. På ett av konstverken har de placerat en häst högst uppe på skorstenen (se det inringade området), ser faktiskt riktigt roligt ut...(ja, hästen gnäggar också!!) Värt ett besök att kika omkring där i konstparken...

2. På ett annat av konstverken har de grävt ner badkar i marken. Ja, de konst! 
Läs mera 
http://www.gsa.se/umedalen_skulptur/katalog.html 

3. TSS-tolkningen har börjat på allvar nu ska vi ut på offentliga platser i Umeå och tolkträna. Spännande!! Först hamnade vi på Betelkyrkan i Umeå

4. Tolkövningarna avlöser varandra bilden visar när vi var på en Bongård och tolkade. Vi tolkade inte för kossorna ;D vi hade brukare med oss.Det ingringade på bilden visar att tolkningen sker mitt  ladugården bland kossorna, de var spännande tolkuppdrag. Kossorna var lika nyfikna på vår utrustnng som vi var på att se dem. I samma bild har jag två bilder infällda det är från bussutflykten som vi gjorde då vi stannade till på Älgfarmen i Bjurholm. där har de nyligen får trillingkalvar. Sååå söta!!!

5. Blodomloppet 2009 på upploppet....

6. Tolkövning på SVT-huset, detta är "Sverkers tunna (PLUS-tunnan)

7. Första Björken som jag såg mer utslagen. Fotot är från ca 20 maj 2009

8. Detta är också från vår bussresa vi stannade till utanför Nyåker. För att se Konstverk vs Rishög. Läs mer http://www.nyaker.com/stubbrike.htm 

9. Värmeböljan som kom i Maj, invgde balkongen med solstolarna. Blev även säsongs premiär på en uteservering. Nice=) Me like!

10. Brännbollshelg i Umeå och Nordic Rock på Kajen. Whitesnake spelade här i stan (enda Sverigespelningen :D) Helt grymt!! Tackar för en mycket bra konsert "David Coverdale m band" och ni andra som fixade denna kväll.

11.Brännbollslaget "Snowroller-Slagfelet" som tog  rekord i år. Vi gick vidare till Lördagens slutspel.:D Bra jobbat!!!

12. Ja var ju bara tvungen att lägga in en bild på mitt ny förvärv!! Suktade efter dessa söta Calou träskor redan förra våren/sommaren när jag sprang på dem i Skåne.  Så nu i Maj blev jag tvungen att slå till på ett par röda lackträskor med rosettknytning och vit sula. Urgulliga!!! och ursköna!! Så nöjd!!


Ja de var en snabb samanfattning av Maj....


Jo kom på att under min runda  konstnärsparken så premiärprovsmakade jag nya Magnumglassen "Temptation"-mörk choklad med brownie och vit choklad. 
Mitt betyg: Mycket god glass, kanske i mastigaste laget, blev mycket choklad. Även för dyr 22 kronor för en glass i lyxförpackning. Kan hellre slippa den lilla lådan den ligger i och få glassen billigare...  


Har även upplevt lite nostalgi nu i maj, när jag skulle slänga soporna så kom Hemglassbilen åkande in på vår gård. Kunde inte låta bli att köpa med mig lite glass hem. De var längesen jag shoppade av glassbilen. Vet inte när de var senast! men goa glassar var de... =) Har fortfarande några kvar.. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback