Tolkövningarna avlöser varandra....

Tolkträningen fortsätter....

Blev intressant TSS-tolkning idag, en klasskompis föreläste om ämnet.... "Vad bör man tänka på innan man skaffar en karl?"
 

Vad bör man tänka på innan man skaffar en karl..?


Brukskarlar


Ursprung

Den tama mannen har funnits som sällskap och bruksman till kvinnor så långt tillbaka i tiden som vi kan minnas.. Användningsområdena har givetvis växlat, allt från jakt och jordbruk till dagens rena sällskaps- och avelskarlar.

När du bestämt dig för att skaffa karl vill vi ge dig lite tips och råd för att förenkla din vardag med mannen.

Det första du behöver tänka på är om du verkligen har tid med en karl. En karl är ingenting man lättvindligt kan lämna bort till vänner och bekanta. Ännu finns inga godkända pensionat i Sverige. Lyckligtvis är karlar idag accepterade i de flesta offentliga miljöer. Det är dock ej tillrådigt att ta med karlar överallt. Exempelvis boutiquer brukar framkalla nervositet och i vissa fall aggressioner. Det är inte ovanligt att man ser oroliga och gnällande karlar väntandes vid kassan.

Även om du anser dig ha tid över till både en och två och kanske tre karlar vill vi inte rekommendera mer än en. Ofta visar de oro och till och med svartsjuka om 'matte' bryr sig för mycket om andra karlar!


Kostnader

Det är givetvis något som man bör tänka på innan man skaffar karl. Att ha karl är inte billigt. En karl äter mycket och behöver kläder, bil, mm. En duktig arbetskarl kan ofta själv tjäna ihop till sitt uppehälle. Har man en skicklig jägarkarl kan han bidra till hushållet med bland annat älgkött. På höstarna kan man till och med se hur karlar beger sig ut i flock för att jaga älg. Se till så att just din karl har tillstånd, d v s licens, för detta annars bör man inte låta dem löpa omkring hur som helst i skog och mark. Om din karl saknar det rätta intresset för jakt kan du kanske istället träna honom till att bli en skicklig bär- och svampplockare.


Allmän skötsel

För att din karl ska få leva ett långt, friskt och lyckligt liv behöver han god mat, frisk luft, daglig motion och någon eller några aktiviteter som inspirerar honom. Tänk även på att hålla din karl vacker. Norra inlandsrasen är vanligen renlig av sig och sköter det mesta själv till exempel ansning av skägg och naglar. Avancerad tandvård och trimning av huvudhår bör man överlåta till en fackman.

OBS! All kupering är strängt förbjudet i Sverige, sådant kan till och med medföra rättsliga följder i vissa fall!


Raser

Det finns ett stort antal olika karlraser. Vid resor till sydligare länder slås man av hur många lösdrivande karlar som finns på gator och stränder. Och visst är det lätt att glömma allt förnuft när man ser in i ett par bedjande, sammetsbruna ögon... men tänk på att dessa karlar oftast helt saknar uppfostran och dessutom kan vara smittbärare av allehanda sjukdomar då vaccinationer är ovanliga i dessa länder. Dessutom är det ofta problem med att få införseltillstånd till Sverige för sådana karlar. Vi vill därför rekommendera att du väljer en av våra erkända svenska raser.

Vi väljer att här presentera Norra inlandsrasen.

Vad som kännetecknar Norra inlandsrasen är främst ett lugnt psyke, relativt lättuppfostrade men de behåller ändå sin lekfullhet högt upp i åldrarna. Alla färger och kroppsbyggnader är godkända.

En könsmogen karl tycker om att visa upp sig med sina artfränder på dansställen. Det är där som parningslekarna inleds. I jakten på en ägarinna kan till och med vilda slagsmål utbryta. Vi avråder dock från att välja någon av de riktiga 'stridstupparna', de kan bli svåra att få någon riktig pli på. De kan i vissa fall morra och anfalla sin ägarinna! Då måste man omedelbart säga ifrån och visa vem som bestämmer. Det ger honom en trygghet att veta sin plats. Även den lugnaste karl kan ibland brusa upp och försöka ta kommandot. Det gäller då att vänligt men bestämt tillrättavisa honom. Om det inte räcker så måste list tillämpas. Du bör i ett tidigt stadium bestämma om du vill ha en inne- eller en utekarl. Väljer du en innekarl så bör du tänka på att motion är otroligt viktigt. En innekarl kan annars bli passiv och hemfalla åt öldrickande framför tipsextra. Det är inte svårt att lära en karl enklare små sysslor såsom att gå och handla eller att dra en barnvagn runt kvarteret. Glöm inte heller att ge rikligt med beröm. Karlar sporras då och utför villigt sina små tjänster. Godbitar användes med fördel för att belöna önskvärt beteende.


Uppfostran

Även om du vet att din karl är lydig och snäll och inte skulle göra en fluga förnär så bör du inte låta honom i glädje hoppa emot främmande människor. Någon som ej är van vid karlar kan till och med bli rädd. En annan viktig uppfostringspunkt är att lära honom att tiga på kommando samt att hålla sig intill dig så att han inte ställer till förtret för andra. Mycket vanligt är en tendens att springa efter andra karlars bilar och ett sådant beteende är oacceptabelt och bör kvävas i sin linda!


Avel

Även om du idag inte är intresserad av avel så är inte snöpning något vi vill rekommendera. Det kan komma en dag när du ångrar dig och då blir du tyvärr tvungen att byta ut din gamla trotjänare mot en ny. Om du tänkt använda din karl i avelssyfte bör du först kolla stamtavlor men även tänka på att påssjuka kan försämra avelsmöjligheterna. Ett byte kan komma i åtanke. För övrigt brukar karlarna visa sig villiga till avel någon som bekräftas från BB-håll. Om du inte vill lämna din karl hemma vid förlossningen så går det bra att ta med honom till BB. Personalen där har utbildning och är vana att handskas med nervösa karlar. En positiv reaktion är att många karlar uppvisar en högre mognadsgrad efter den första avkomman även om motsatt reaktion i sällsynta fall kan förekomma. Vidare avel bör inte bedrivas på karlar som inte visar intresse för sin avkomma, inte vill kännas vid sin avkomma eller till och med är aggressiv mot avkomman. Sådana karlar är inte ens lämpliga som sällskapskarlar och du bör snarast göra dig av med honom hur söta de än må vara.

Eventuella framtida ägarinnor till en sådan karl bör varnas för att han har sådana defekter innan de tar hem honom.


Kost

En karl kan äta i stort sett vad som helst även om de tycks föredra den kost de är uppfödda på (det sk 'mammas-köttbullar-syndromet'). Rådgör därför gärna med uppfödarna om vad karlens kost varit baserad på under uppväxten. Låt inte mannen rumstera fritt i kylskåp och skafferi och fall inte för bedjande blickar vid kaffebordet. Det är direkt olämpligt att låta honom tigga vid bordet. Vissa karlar visar ibland tendenser att vilja hjälpa till att tillreda sina egna måltider. Detta bör uppmuntras! Maltdrycker uppskattas ofta av karlar men låt det inte bli till någon vana. Ett par burkar per månad under sträng uppsikt är dock inget att oroa sig för.


Sjukdomar

Karlar kan ofta uppvisa diverse små sjukdomssymtom. Ta dock dessa med en nypa salt. En kvinna kan vanligtvis fortsätta att utföra sina dagliga sysslor trots sjukdom men detta tycks vara svårare för en man. Han sjukskriver sig gärna i rent förebyggande syfte. Detta inträffar oftast vid helg- och skiftarbete. Många karlar har tendenser till färgblindhet. Du bör därför hjälpa honom med påklädningen. Karlar med orange tröja och rosa byxor har faktiskt påträffats.


Sammanfattning

Vi hoppas att du får mycket glädje av din nya karl under många år. Som komplettering till våra små tips kan du gärna läsa andra, mer utförliga fackböcker i ämnet karlavård. Vi kan rekommendera 'Allt en kvinna bör veta om män'. Du kan givetvis också vända dig till närmaste veterinärklinik.

Svenska Brukskarlsklubben


Ett gott skratt förlänger livet i även i skolbänken... =)


Karolina är....

Intressant.. Mina bloggare "Magda" och "Maria" gav mig en utmaning... som jag ännu inte publicerat...  Här kommer den...


Goggla på "dittnamn samt är" ex. "Karolina är" (inom citationtecken)

Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller "Karolina är..." och lägg in dem på din blogg.
Så här blev det med mitt namn Karolina:

Karolina är nya på länklistan
-
Ja de kanske jag är ser att fler och fler läser bloggen så kanske fastat på nån länklista inte vet jag... Men kommentarerna lyser med sin frånvaro.. Fy på er!!

Ursprung:

Olle och Karolina är nya på länklistan

Olle Thorell är ordförande i Surahammars arbetarekommun. För några veckor sedan skickade han ett mail om att han gillade min blogg. Det är ju alltid trevligt. Men sen insåg han förutom att han bloggar kul också är Japanexpert! Han har redan tipsat om Stockholms bästa sushi vilket absolut är ett skäl för att vara med på min länklista. Karolina Lassbo är klok, kul, lite cynisk och inte sosse. Men man kan ju skriva bra ändå, eller hur?


Karolina är två glada och positiva tjejer
- Öhh.. hur ska man tolka de??  
Ursprung:
Pernilla och Karolina är två glada tjejer som till vardags jobbar på JC-butiken i Knalleland. Vi har turen att ha dem som medlemmar här på Svensons, och det är vi glada för! De är inte svårt att bli på bra humör när dem kommer innanför dörren på Svensons! Inte nog med det, vi fick även chansen att ställa några frågor...


Karolina är en morgon ensam hemma och bestämmer sig för sig själv.

- Ibland så.. men stämmer inte med urspunget....
Ursprung: OBS!! Fräckis!....
Lilla Karolina är en morgon ensam hemma och bestämmer sig för att klä sig själv.
För att inte bli överraskad låser hon dörren.
I samma ögonblick kommer Göran, lekkamraten, och tar i dörren.
- Hej Göran. Ropar hon.
- Du kan inte komma in nu för jag står i bara nattlinnet, och min mamma har sagt att småflickor inte ska visa sig för småpojkar i bara nattlinnet.
- Men jag vill komma in.
Plötsligt hörs en glad röst:
- Nu kan du komma in, för nu har jag tagit av mig nattlinnet.

Karolina är tillbaks
- Ja visst är de så.... På många olika sätt....
Ursprung: 
Karolina är tillbaks, med en ny blogg, och nya utmaningar inför det nya året. 

När Blondinbella började blogga, jämförde alla henne med Karolina Lassbo. Den första kvinna som satte spår i bloggvärlden med sin populära blogg "En glamourprinsessas dagbok". Karolina är tillbaks, med en ny blogg, och nya utmaningar inför det nya året. 
Ungefär som jag... =) Tillbaks med ny fräschare blogg...

Karolina är mitt namn!!
- Stämmer ju alldeles utmärkt!


Lite roligt me allt stämmer inte... =)


 


Våren e här!!!!

De tror jag i alla fall....

Riktigt lidsamt att sitta inne i plugget när man ser dessa vyer utanför fönstret....

Så härligt att våren e på intåg.... ca 5 grader varmt å solsken tisdag, onsdag och torsdag.... =)
Längtar verkligen ut i solen.....

Tiden på vilohem e över...

Var hemma och skötte om mamms å papps en långhelg, riktig skönt faktisk...
Jag åt och drack gott, tackar för sällskapet... =)

Fredag Lång tv kväll med Så ska de låta, Let's Dance, Singing bee och den spännande upplösningen om vem som skulle åka ut.. Ja de blev tyvärr Elisabeths tur nu kanske inte helt oväntat.

Lördag
var det dags för träning....
Ut på en trevlig skidtur... Måste träna inför nästa säsong då ni.... =)  


Söndag blev en promenad i Naturreservat.
Vi försökte söka oss dit solen fanns, men det var inte de lättaste då den var lite blyg. Men här hamnade vi till slut... =)
 

Väderbitet område som syns på bilderna nedan.
   
Isens formationer....

Väderbitenkvist där isen har frusit fast på sidan som vetter mot söder... Coolt!!!

Å vinnare är.....Ja, faktiskt inte helt otippat!!

Tycker det var mycket jämt i finalen i år och anade att denna operalåt skulle blir farlig redan i delfinalen.
 Jag är nöjd med vinnarbidraget och tror att det här kan fungera i Moskva..

Däremot förstår jag inte att Måns, som blev juryns favorit och låg bra till innan tittarna skulle få sina röster redovisade. -  Blev sviken av tittarna där han inte alls samlade många poäng.... =(

Du gjorde super bra nummer...(Helt enkel "no1")  Ja diggar dig iaf.....  

 


Direkt från melodifestivalsoffan...

Ja detta har inte varit lätt...

Min favoriter är....,,,
(blir dock flera) 


 


DIGGAR SCHLAGER PÅ VILOHEM

Sitter nu på "vilohem"..
Skönt å komma ut på landet å ladda batterierna...

Sitter och grunnar på morgondagens STOOOOORAA frågor?
Vem ska vinna???
Vem representerar Sverige bäst i Moskva???

Inser nu att jag saknar...
(ja alla dessa kanske inte är värdiga vinnare men hade gärna bytt ut några låtar i Globen mot dessa, eftersom dessa har minst lika stor chans i Globen som vissa "felval" som hamnat där....)
 

Kanske inte värdig vinnare..  men inte helt fel ändå...
Ungt modernt dansband... De svänger... =)


Återkommer med segertippningen imorgon..

Melodifestivaluppladdning...

Något som tillhör min stora favorit under året är...
Schlagerfestivalen.... men numera har schlagern börjat utarmas och det är väl mera en melodifestival där alla genre är representerade...

Tyvärr är det några av mina favortitlåtar fallit bort under resans gång, men detta är startfältet till finalen på lördag!
Se och lär....

Bidrag 1 


Bidrag2


Bidrag 3


Bidrag 4

 
Bidrag 5


Bidrag 6 


Bidrag 7


Bidrag 8


Bidrag 9


Bidrag 10


Bidrag 11


Ja där var årets låtar representerade...
Blev dock lite besviken i lördags när jag inte fick "mina" låtar vidare.... 
Känner att det är ett starkt startfält i globen i år, ska bli spännande att följa finalen med spänning....

Men eftersom jag tappade några favoriter efter helgen ska jag fundera lite till innan jag avslöjar vilken som är min stora favorit!!!

Break a leg!!!

Vårkänslorna spritter i kroppen...

Me like...

Faktiskt jag börjar le.... När jag ser detta....-De börjar töa!!
-Barmarken kryper fram!!...

Känner att vintern har börjat göra sitt. är de härlig när det vänt och det blir ljusare...
Snön börjar nu sakta försvinna från vägarna... 
Längtar efter våren, värmen och  vårgarderoben...

  
Vårtecken, tulpanerna har börjat komma fram (ja, iaffären iaf)
Solen börjar smyga sig fram....

Nu har jag haft ordentlig blogg marathon... *puh* Försökt återberätta vad som jag gjort då jag inte bloggat så flitigt... 
Åter tillbaka till ordningen..
-Bättre uppdatering på bloggandet!! =)


Vilken start på helgen.....

Helgen började toppenmysig ...
Inplanerat var att vi skulle går på bio m B & A

På fredags eftermiddagen fick jag en förfrågan jag ville ut och äta "finmiddag" innan bion.
Vem är sen på tacka ja till det... -Inte jag!! 

Så blev medbjuden på restaurang med 3-rättersmiddag. :)
Kunde helgen börja bättre.... =)

Förrätt: Carpaccio m ruccola & pinjennötter
Huvudrätt: Oxkind m potatispuré & svamppickles
Efterrätt: Chokladcylinder m Mangopure och Maräng

Dessutom Drack vi ett mycket gott vin till som jag inte minns namnet på. Men ekologisk var det   (stjärna i kanten för det)

Tack för toppengod middag...
Du är toppen =)

Vidare till biografen för att se filmen

Män som hatar kvinnor - Jag hörde i fjol en bokrecension och kände på en gång att boken var inget som tilltalade mig. När filmen kom och det närmade sig premiär bestämde jag mig att det var inget jag behövde fundera på att se trots att den var svensk (ja om jag ser film, blir de oftast svenska filmer...)

Men så fick jag förfrågan om vi inte skulle hänga med på film, tänkte jag måste ju fråga min stora filmdiggare om jag skulle få med honom. Fick ett ja från andra sidan när ja frågade.
Då tänkte jag hastigt om... Ja visst ska jag ge den en chans... =)

Jag hade faktisk inte så mycket aning om vad de var för film mer än att de skulle vara lite känsloladda thrillerfilm. Men av andra som både läst boken och recenserat filmer säger att det inte skulle vara svårt att förstå handlingen om man inte läst in sig på boken... Vilket lät bra.. för jag sätter mig inte och läser den... 
Ändrade rätt snabbt uppfattning om filmen.... Jag tycker det var toppenbra film. Visst, de gick lite fort i början.. och fanns rätt jobbiga scener.... Men det var den en klurigt bra kriminalthriller...   

Så vi fick ett trevligt par biobesök med B och A.

TACKAR!!!

Ja som jag sagt så är jag ingen stor filmdiggare, men har faktiskt sett några filmer senaste veckan.
Här har ni mina recensioner....

Patrik 1,5 - Nej, Den får inte godkänt av mig. Visst fanns de höjpunkter men.. NEJ jag hade förväntat mig mer av  den. Torkel Petersson är ju med han brukar få till de mesta....

Australia - Har jag bara hört bra om.
Så självklart ville jag ge den en chans.. Helt ok handling och emellanåt fin film. Men blev irriterad av att filmen var så dåligt gjord.... :(
Mycket dataanimerat och målat kändes det som....

Lilllördag...Efter tidigare funderingar på att utforska pop-quizen där... 
Så slog vi nu till....
Vi chansade på att de skulle finnas nåt ledigt bord innan quizen började...
 Jajamen.. vi lyckades och plötsligt så satt vi med quiz papperet i hand.. =)

Vi ringde efter förstärkning som inte var sen på att komma in till stan och möta upp oss... =)

Vilken tur att de kom, för de var ju inte schlager a'la 80-90 eller 2000 tal..
Nä du de var ite klurigare än så.. Mycket om filmmusik, gamla popgrupper, vilka bandmedlemmar osv...

Efter quizen så ville några sjunga vidare på karokebaren, själv var jag rätt nöjd... Var ju en dag efter denna dag också... Men vi gick till två våningar en stund som hade karaokebar tema kvällen till ära.. (ons/fre)
Att en spontankväll kan bli såå kul....  
Till och med jag kramade "Elvismicken" och  körade till "Låt oss kasta loss... "
(fast den heter ju inte så... vet ni vad?? de får bli Er quiz!!)Värt ett besök på båda ställena om ni vill ut och roa er en onsdag...

SPORTLOV!!!

Helt otrolig vi har sportlov... !!!

Ja, iallafall precis haft...

Det sorgligaste i historien är att det kanske är det sista spotlovet man någonsin kommer ha.....
Utbildingen är snart slut och nu ska man ut i arbetslivet på allvar....

Vad jag gjort denna vecka är att jag försökt promenera mera... (ja de e ju sportlov)
Kanske inte ut på långpromenader varje dag.. Nä nä.. men när jag ska nånstans så kan jag ju gå.. =) Istället för att ta cykeln...
Så mycket skiljer de inte tidsmässigt heller på de korta sträckorna...
Så här ham min sportlovsvecka sett ut... ibland skön sovmorgon, som man har rätt till vid lov.. =)

Fredag
Inledde lovet med en skön ansiktsbehandling..(de var innan helgen.. förra fredagen...)
Jag hade fått de i present när jag blev gammal...=) Tack för det, skönt att unna sig lite vardagslyx!!!  

Lördag
Arosfortet (som jag berättade om tidigare inlägg..)

Söndag
Vasaloppet..... Spännande!!! men... Toppen väder ute, det matchar dålgt.... =(

Måndag
Njöt av lov, men de snöa och blåste så jag saknade sportlovsvädret som varit och väntade in bättre väder... Bjöd på kaffe å kaka till
"Gräsänkan" & särbo istället. (Spinning/Core kominerat pass på 1h)

Tisdag
Pluggade och jobbade... (Cykel 5 km + Spinning 1h) 

Onsdag
Plugg och shoppping och firade att det var lov och "lilllördag" på stan (dags och uppdatera garderoben.... håller för närvarande också på städas ur eftersom det är för mycket gamla plagg som inte används... (Gång 3 km)

Torsdag:
Jobbade och tog en små promenader samt en långpromenad ( totalt promenerade jag 1,1 mil under dan)

Under mars månad (1-7 mars) har min träningskalender noterat 7h gång/cykel/spinning timmar...
Så visst har veckan gjort rätt för sitt namn.. jag har tagit vara på den dagliga motionen.... =)

Till hjålp att räkna ut distanden och föra träningsdagbok har jag den suveräna sidan jogg.se värt ett besök, de kan kännas lite avancerad men jag använder delar som passar mig =)

Arosfortet nästa...

Så var de dags att förverkliga julklappen 2008 från oss "ungdomar" till mamma och pappa...

Vi gav dem nämligen utmaningen att äventyra med oss på nyöppnade "Arosfortet" här i stan.
Vilket blev en mycket trevlig eftermiddag med tävlings nerverna på topp...
 
Där vi fick sätta familjemedlemmarna på prov... =)
(Brorsan var inte med på denna utmaning då han veckan innan varit där me joobet... )
Annars kämpade vi alla tappert utifrån vår egen förmåga...
 
Efter vi alla kämpat oss runt i cellerna där vissa var knepigare än andra så drog vi vidare på Great Eastern och fick oss en härlig middag.... 
Tack alla för en trevlig dag tilsammans

Här har vi lite bilder från hur de kan se ut... bildena är lånade från
Bokmalensvardag tryck på bilderna för större bilder...
    

Kvällen avslutades senare med.. ja precis med melodifestivalen som sig bruka i dessa tider....

Alla bidrag var efter denna kväll prestenterad, nu återstår bara vem kommer att bli vinnare...=)
Jag har några favoriter men innan jag ska avslöja de måste rädda några nästa vecka från andra chansen.... Återkommer med min tipsrad om vem som ska få åka till Moskva!!! =)

JETLAG!!

Drabbades nog av jetlag efter jag varit ute och rest i vida Sverige.....

Under veckan kröp hurven sig sakta på.
Började ana att de var något som var på G när jag i helgen hjälpte jag en kompis plantera om blommor ... det är inte precis vanligt att jag går omkring och fryser... ett varmblod som jag är.... 

Vilket resulterade i jag vakande upp måndgaorgonen me frossa och ont i huvudet.Ingen feber dock....
Inget vidare att sätta sig i skolbänken då, så blev att krypa ner under täcket för att krya på mig...
VILA VILA VILA VILA som gällde hade inte ork till så mycket mer heller.....

Kändes lite bättre på måndagkvällen, hoppades att det skulle ge me sig inge kul å va hängig........ men på tisdagmorgon var de samma visa..... så de var bara avboka planerad träning.. *snyft*

Efter många timmars vila så började jag känna mig mycket piggare började till och med ta i tu med saker. Låg inte bara  under filten och huttrade....

Semeldagen till ära ligger man hemma och huttrar!!! :(
Hade hunnit se min semla försvinna.. De vi skulle fått på skolan.. :(
Stackars mig.. 
Skulle inte ens få någon semla på självaste semeldagen.... 
Men...  ...bara jag skulle bli piggare. Skulle jag se till att göra några semlor som man kunde mumsa på.. =)

Just när jag bestämt mig och friskförlarat mig själv och kollat upp med samåkningen till dagen därpå... 
Blev jag mycke glad.... Maria (brorsans flickvän) av sig.
Hon bjöd över mig och ville ha sällskap till semelfikat. Brorsan jobbade kväll och hon låg sjukskriven hemma... 
Vad passar då inte bättre än att göra henne sällskap.... 

 
Bild lånad från Bokmalensvardag                                                                                         

Vilken tur man får ha.....

Såå goda de var!!!!   =)


TACK TACK!!!

Back in town...

Efter några resor ut i vida landet de senaste veckorna så var det dags att landa i stan igen.
Almanackan fylldes fort denna vecka med pluggande, innebandymatch, spinning och extra jobb...
Veckan rusade i väldig fart, men avslutades med en mysig middag... ;)

Borta bra men hemma e bra också..

Dags å utforska Tärnaby....

Efter en dags åkning i Hemavan var de nu dags att bege sig till "grannbyn" just de Tärnaby....
 Denna dag bjöds de på lite mer sol iaf, vi fick även tillfället att åka sittlift, vilket inte är någon favorit liftsort för min del. Jag gillar hålla mig på backen. Men blir samtidigt lite fachinerad av utsikten man ser hängades i dessa korgar...

Tryck på bilderna så blir de större, de flesta iallafall...
    
Vid Anjabacken
toppstugan till höger tillhör alpinåkarna, de hade slalomträning vilket gick i en väldig fart!!! ..Imponerande!!
där ligger man i lä.. =)

   
Vitt snölandskap!!  Me like!!

 
Utsikt från högsta topp vid sittliften...

 


 Tur de finns såna här ibland... Känns tryggt!!!

Ja de var lite om årets resa...
Avslutades i stugan med Melodifestival... Heja Måns!!!
Morgonen därpå återstod utstädningen av stugan och att bege sig hemåt.... Samla kraft till en ny skolvecka....
Men... gick inte som planerat, fick haveri med bilen... :(  .. men det löste sig ändå. Vi kom hel hem efter en lång weekend i fjällvärlden, däremot fick bilen åka till bildoktorn och kom hem en vecka senare.... :( 

Nya mål i sikte...

Väl hemma från söder så var de dags å packa om väskan.. 3 dagar senare skulle resan bege sig åt nordväst....  

Mot vita vidder.. =)

Dags för den årliga fjällresan, som jag satt i tradition de sista året ;) ... Aldrig försent att starat en tradition.. =)  
Resan blev några veckor tidigare än planerat, alla kunde då inte följa med tyvärr..... Men jag hamnade med trevligt sällskap ändå ;) ..... 

Tack för toppen resa!!!

Så här trevligt hade vi Hemavan....

     
Solkatten                                 Mot högsta topp...

      
Kungsliften                             Uppe i kungsliften

    
Väderbitet staket        Solen vågade sig fram..  ...en stund iallafall....


Ja solen hade svårt att kämpa sig genom molntäcket, men en stund varje dag kom den fram... Perfekt väder för skön brädåkning... =)

Dagen avslutades i lappkastet... med...

 

   ...hoppade dock pjäxdansen...

 

Stockholm fick mig att le....

Efter en tågresa genom snöiga norrlandskusten var de äntligen dags att stiga av tåget...
Inte var de snö som mötte mig i Stockholm.... Nä i innerstan var de asfalt asfalt.....

Plötsligt fick jag en konstig känsla av "att vara hemma igen" jag gick mot Åhléns med ett leende på läpparna för att möta upp min kompis...
De är härligt att göra lite stadsbesök ibland. Denna gång skulle de inte bli så länge heller....

Vi tog en fika/lunch innan de bar iväg till frihamnen för inspelning av Singing Bee... 

Blev myket förvånad när vi kom utanför Magasinet där de spelar in programet. Det var massor av kö!!!
Ja, vi var inte ensam iallafall så vi hade nog kommit rätt... =)

Efter att vi stått i Stockholms vinterkyla en stund fick vi äntligen komma in. De var på tiden hade börjat huttra lite smått...... 

.......men väl inne bjöds de på förfriskningar innan de var dags å kliva in i studion.


   

Var riktig spännade att följa och se hur program inspelningarna går till. 
De är ju inte alltid som de ser ut att vara i rutan.... mer säger jag inte... =)

Ni får allt tjå er och vänta till i april då börjar programet sändas.... =)
 
Turnén började ta slut och de var dags att börja tänka på hemresa...
Nu var de dags...  plockade upp väskan på centralen och drog sedan vidare direkt till Bromma flygplats för att flyga hemåt igen....
 
 
Väl hemma möttes jag av ett oskottat Umeå med MASSOR av SNÖ!!!
hade snöat i stort sett hela weekenden jag var borta...

Fich veta att de var vissa bekymmer att få ut bilarna på oskottade parkeringar så jag hoppade på flygbussen och åkte buss slirandes in till staan!!

Destination...


                                                            Söderut.....  


Jaaaaa !!!!.............                                                                                                                                            
till "Systra Mi"


blev lite ändrade planer men gör inget... Jag sökte na istället där hon fanns!!!... så Söderhamn blev första målet på min turné söderut.....
Stannade till Söderhamn och tog hand om "Systra Mi" några dar..
Tackar för toppendagar med dig... =)Å snö i massor!!!  

    
Tack för härliga trevliga stunder.... Med dig och dina vänner...


Turnén fortsätter
Mot Stockholm!!


Ett samtal från Stockholm....

å jag blev helt paff.....  när de ringde en januarikväll på min mobil, tjejen på andra sidan berättade att jag vunnit i på internettävlingen. Är ju så kul och vinna... =)

Hon hälsade att jag var välkommen att ta med vänner på inspelning av Singing Bee.... 


 

HÄFTIGT!!

Jihooo.. Perfekt för en resa söderut var redan planerad men inte ännu inte datumbestämd så nu kunde jag ju slå två flugor i en smäll.... Gäller passa på då man ändå ska till storstan....

Detta skulle ju bli en perfekt överraskning till min kära vän, som behöver lite uppåt puffar för tillfället. 


Återkommer lite om hur inspelningen var....


Äntligen!!!


Ja har varit lite frånvarande här.. har dels varit bortrest under februari så inte hunnit berätta om alla äventyr men om. Men ska försöka ta det kronologisk ordning. Vill gärna dela med mig av äventyren... :)


Slutet på januarit var de äntligen dags begav oss till Vindeln för säsongens SNOWBOARDPREMIÄR.....
Riktig härlig att glida fram på brädan igen... :)

Extra roligt var de, eftersom jag hade en elev som tog sina första stapplande svängar på en Snowboard men som förbättrade sig och blev allt stabilare under dagen...
Hemavan resan är ju bokad och kommer inom kort så de är dags för hårdträning....

Kvällsåkning i Vännäs hann vi också med.